Všechny články

Sbohem Atlanto

Po roce a půl je moje studium na Georgia Techu úspěšně u konce. S tím přichází i zásadní životní zlom aneb opuštění akademického prostředí jednou pro vždy a nástup do první full-time práce. Už není cesty zpět. Žádný záložní plán.

Poslední měsíce mě škola stála hodně energie a bylo těžké to neflákat. Vlastně od chvíle, kdy jsem podepsal smlouvu s Cloudflare už mi mohlo být celkem jedno s jakým průměrem školu zakončím, hlavně pokud jí zakončím úspěšně.

Typické vyhoření uprostřed semestru bylo tak o to hlubší. Během prvních dvou měsíců se snažím, nasbírám hodně bodů za domácí úkoly, napíšu dobře testy… no a pak přijde nutkání zvolnit a nějak to doklepat. Načež následuje pár závěrečných hektických týdnů, kdy je potřeba se opět dokopat k vyššímu tempu.

O předmětech jsem psal už minule. Tím nejlepším (a tím myslím i za celkové studium na Techu) byl InfoSec Lab. Opravdu hutný a praktický kurz co se reverse engineeringu/hackování týče. Záverečné úkoly byly těžší a těžší. Místo posledního labu věnovanému sandboxingu a kernelu jsme mohli vyřešit prompt.ml (webové útoky), což mi hodně pomohlo. V kombinaci s mírnějším známkováním jsem nakonec dosáhl na nejhorší Ačko, což je ideální stav.  :) Practicum a Machine Learning for Trading už tak hrozné nebyly. Tedy až na pár provztekaných nocí s Pythonem, Pandas a vektorizací výpočtů (jinak je Python ukrutně pomalý).  Pro practicum jsem pak vytvořil ipviz projekt.

Bye

Stěhování je naprd. Nic nového. I tak je vždycky smutné opustit po více než roce lidi, kteří se stali druhou rodinou. Alespoň pomáhá fakt, že se tentokrát nestěhuju do jiné země a bude tak jednodušší se do Atlanty občas zastavit (už teď mám náplanovou cestu zpět v dubnu). Z druhé strany pak není potřeba nikoho 2x přesvědčovat o výletu do San Francisca. Výhodou také je, že SF už znám a stejně tak firmu, kde budu pracovat. Odpadá tím stres z neznámého.

Vlastně se do SF hodně těším. Dostudováním školy se otevřela brána možností. Cloudflare bude super zkušenost. Behěm příštích dvou let firma znásobí počet zaměstnanců, začne otevírat více zahraničních poboček, stane se veřejnou (IPO) a já u toho všeho budu moci být! Naučím se spousty nových věcí, poznám nové lidi a snad i potkám budoucí spoluzakladatele mého startupu. :)

Za hodinu jedu vyzvednout z letiště taťku a ségru. V pátek máme slavnostní promoci. A pak strávíme pár týdnů na Floridě a jeden týden v New York City. Poté se na pár dní vrátím do Atlanty a 5. ledna konečně letím do SF.

Ať se vám daří v 2017!

Zveřejněno 15. Prosince, 2016